• Landmarks Rembrandtoren - Amsterdam Centraal en Bimhuis aan 't IJ....
1

Landmarks Rembrandtoren - Amsterdam Centraal en Bimhuis aan 't IJ

Wat hebben het Centraal station, de Rembrandtoren en Muziekgebouw Bimhuis aan 't IJ met elkaar gemeen? Behalve dat deze bekende gebouwen allemaal in Amsterdam staan zijn het ook gebouwen waarvan 3DL landmarks maakte. De landmarks worden gebruikt in 2D kaarten voor bewegwijzering bij opstapplaatsen van het openbaar vervoer in Amsterdam.

Hoe wordt een landmark gemaakt?

De landmarks zijn gemaakt aan de hand van foto’s. Een landmark moet er voor zorgen dat een kijker gelijk ziet om welk gebouw het gaat. Omdat landmarks op klein formaat worden afgedrukt is het van belang om vooral de massa van het gebouw goed in beeld te brengen. Ook kleuren zorgen er voor dat een landmark herkenbaar is voor de kijker.

Nadat we de gebouwen aan de hand van foto’s in beeld hebben gebracht werken we het gebouw uit als 3D computer model. Daarvoor gebruikt 3DL het programma Cinema 4D. Dit programma biedt de mogelijkheid om 3D computer modellen te renderen als lijntekening, al dan niet voorzien van kleuren en materialen. De module Sketch en toon maakt dit mogelijk. Dikke lijnen, schetslijnen, technische rechte lijnen, gestippelde lijnen van onzichtbare delen, vrijwel alle stijlen zijn aan te maken met Sketch en Toon. Om de massa van de landmarks te accenturen is er voor gekozen de omlijning in een dikkere lijn uit te voeren. De details zijn gemaakt met dunnere lijnen.

Voorkom dichtlopen van de tekening

Om te voorkomen dat de tekening dichtloopt met zwarte lijnen rondom de details hebben we sommige lijnen uit gezet. Dat is bijvoorbeeld te zien bij de kozijnen van het Centraal station. Dit zijn blauwe vlakken zonder omlijning. Ook bij de vele kozijnen van de Rembrandtoren hebben we de omlijning weggelaten.

Meer over 3D stations kaarten

Klik hier voor meer informatie over de 3D stationskaarten in Amsterdam die 3DL in opdracht van FlowResulting maakte.

blanco afbeelding in het midden

Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

3DL Parmentierstraat 2e Kantoor 11 info@3dl.nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL