• 3D kaarten met landmarks Amsterdam....
1

3D kaarten met landmarks Amsterdam

Bent u met de metro op weg naar het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam? Kijk dan bij aankomst eens goed naar de bewegwijzering kaarten die op het perron hangen.

Bewegwijzering Openbaar vervoer Amsterdam

Dagelijks maken veel touristen en dagjesmensen gebruik van het openbaar vervoer in Noord-Holland, en met name Amsterdam. Het is een uitdaging om deze reizigers te voorzien van duidelijke en eenvoudig te lezen bewegwijzering. Een struikelblok voor veel mensen is het lezen van noord gerichte tweedimensionale kaarten.

De oplossing van Flow resulting: 3D kaarten

Flowresulting vindt het belangrijk dat bewegwijzering er niet moet zijn om te vertellen waar iemand naartoe moet, maar de reiziger moet bevestigen dat hij op de goede weg is. Daarbij moet het niet primair gaan om het aanbieden van complete informatie. Informatie moet vooral logisch zijn, gericht op de kennisbehoefte van de niet-geoefende reiziger. 3DL maakte in opdracht van Flow Resulting een aantal 3D stations-kaarten die de reiziger helpen bij het vinden van de weg. Flowresulting bedacht hiervoor een inventieve en gebruikersvriendelijke oplossing. Boven de bekende 2D situatietekening hangen 3D kaarten met de kijkrichting van de reiziger. De kaart is dus niet noord gericht als reiziger naar het Zuiden kijkt.

Herkenningspunten op de kaart

3DL heeft een aantal van deze 3D kaarten gemaakt. Onder andere de 3D kaart van het Bimhuis aan het IJ. Bij het maken van de 3D kaart hebben we op locatie een inventarisatie gemaakt van herkenningspunten. Dit is in het geval van Muziekgebouw Bimhuis aan t IJ onder andere de klimmuur, het water rondom, de zebrapaden, Nemo Science Center en de brug naar het muziekgebouw.

Ook de 2D kaarten die onder de 3D kaarten hangen bevatten driedimensionalen elementen. Dit zijn zogenaamde landmarks. 3D maakte een aantal van deze landmarks van bekende en minder bekende maar wel herkenbare gebouwen in Amsterdam.

Meer weten over landmarks?

Bekijk hier bekende landmarks van gebouwen in Amsterdam.

Meer diensten van 3DL

Klik hier voor een overzicht van onze diensten voor makelaars, particulieren en projectontwikkelaars.

blanco afbeelding in het midden

Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

3DL Parmentierstraat 2e Kantoor 11 info@3dl.nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL