• houten patroon met herhaling maken
  • 3d patroon tegels uitleg
  • hoe maak je een baksteen patroon
  • tileable textuur van stenen of keien
miniatuur houten patroon maken1 miniatuur 3d patroon tegels2 miniatuur hoe maak je een baksteen patroon3 miniatuur tileable textuur van stenen of keien4

Textures en 3D patronen

Een 3d tekening komt pas tot leven wanneer de texturen en materialen zijn toegevoegd. Wij maken onze eigen textures en 3d patronen. De materialen die te zien zijn in de visualisaties kunnen we op deze manier waarheidsgetrouw op het 3d model projecteren.

3D patroon tegels uitleg

Aan de hand van een foto van stenen kunnen we een patroon maken


Tileable texture

Een 3D patroon dat zich herhaalt wordt ook wel een tileable-texture of een never ending pattern genoemd. Wij maken textures aan de hand van foto's, of wanneer u het wenst kunnen we ook vector-based patronen maken. Voordeel van vectortekeningen is dat deze eindeloos vergroot kunnen worden zonder dat deze minder scherp worden.

tileable textuur van keien en stenen

Een tileable textuur van veldkeien


blanco afbeelding in het midden

Een textuur maken op basis van uw foto

Wanneer u ons een foto stuurt van een materiaal kunnen wij hier een patroon van maken. Dit doen we in photoshop. Het is handig om bij het maken van de foto rekening te houden met de belichting. Op een bewolkte dag is de belichting vaak heel geschikt voor het maken van dergelijke fotos, omdat het licht dan diffuus is. Een textuur wordt daardoor gelijkmatig belicht.

hoe maak je een baksteen patroon

Deze foto van het metselwerk is genomen bij diffuus licht


3D patronen met herhaling

Textures maken we dusdanig dat deze op grote vlakken zijn te plaatsen zonder dat te zien is dat een texture zich herhaald. Deze textures maken we in fotoshop en kunnen we testen in het programma C4D, zoals te zien op onderstaande afbeelding.


houten herhaling patroon maken

Een patroon van hout dusdanig gemaakt dat er geen storende repetitie zichtbaar is


Eigen behang patronen maken

Onze illustrator maakt naast texturen voor 3d impressies ook zelf behang patronen. Bijvoorbeeld dit behang patroon van groene bladeren. Alle patronen worden op hoge resolutie gemaakt zodat de kwaliteit en de scherpte van de afdruk op het behang optimaal is. De complete collectie behang ontwerpen vindt je hier

Zomers patroon met gele bloemen

Wil je zomerse kleuren in je interieur? Dan is dit zonnige patroon geschikt voor jou. Bestel dit fleurige behang op motiflow.com.

Style je interieur met een patroon door ons ontworpen

Ook dit patroon is door 3DL ontworpen. Het patroon is als behang of stof op Motiflow te bestellen. Klik op deze link om dit eigentijdse behang te bestellen.

Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

Donau 5-22 Hoogeveen - info @3dl .nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL