• bezonningsdiagram_01
  • bezonningsdiagram_02
  • bezonningsdiagram_03
  • bezonningsdiagram_04
bezonningsdiagram_011 bezonningsdiagram_022 bezonningsdiagram_033 bezonningsdiagram_044

Bezonningsdiagram

Een bezonningsdiagram geeft u allerlei informatie over de zon. Zo geeft een bezonningsdiagram weer wat op een specifieke datum de tijd van zonsopkomst en zonsondergang is.


Zonsopkomst en zonsondergang

Een bezonningsdiagram geeft u allerlei informatie over de zon. Zo geeft een bezonningsdiagram weer wat op een specifieke datum de tijd van zonsopkomst en zonsondergang is. Verder kunt u aan de hand van een bezonningsdiagram aflezen hoe laat de zon het hoogst aan de horizon staat. En aan de hand van een bezonningdiagram kunt u bepalen wat de hoek is van de zonnestralen op een bepaald tijdstip en datum. Wij hebben specialistische software waarmee we op elke datum en van elke locatie een bezonningsdiagram kunnen maken.


Voorbeelden

foto-1 foto-2 foto-3 foto-4 foto-5 foto-6 foto-7 foto-8 foto-9
blanco afbeelding in het midden

Doelgroep

Een bezonningsdiagram wordt ook wel beschaduwingsdiagram genoemd. Een bezonningsdiagram geeft samen met een beschaduwingsstudie veel waardevolle informatie aan bouwkundig ontwerpers, maar ook tuinarchitecten kunnen hier baat bij hebben.


Bezonningsdiagram en bezonningsstudie

De termen bezonningsdiagram en bezonningsstudie worden weleens door elkaar gehaald. Een bezonningsdiagram geeft informatie weer over de zon, bijvoorbeeld wat op een specifieke datum de tijd van zonsopkomst en zonsondergang is. Een bezonningsstudie is een onderzoek naar het verloop van schaduwen die door de zon worden veroorzaakt. Daarbij wordt er vaak gevraagd naar een overzicht van de schaduwval van een bestaanden en van een nieuwe situatie. Dit is vooral interessant bij bouwplannen waarbij de hoogte van de bebouwing in de nieuwe situatie hoger is dan in de bestaande situatie het geval was.


Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

Biesbosch 27 Hoogeveen - info @3dl .nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL