spandoek met artist impression
akoestisch paneel
  • render met cinema 4D van interieur en accessoires
  • foto van een bloempot naar textuur
  • achtergrond uit foto knippen
  • accessoires als potten en een vaas in 3D tekenen
  • schilderij maken van png en textuur
  • texturen op accessoires plakken en renderen
miniatuur interieur accessoires1 miniatuur foto naar textuur2 miniatuur achtergrond uitknippen3 miniatuur potten en vaas tekenen4 miniatuur textuur en png5 miniatuur renderen interieur6

Hoe maak je een interieur impressie met eigen accessoires?

Op deze pagina leggen we uit hoe je een interieur impressie maakt met accessoires die zijn voorzien van een fototextuur. We maken gebruik van een twee fotos, een foto van een bloempot en een foto van bloesem.

render met cinema 4D van interieur en accessoires

De software om de interieur impressie te kunnen maken

De interieur impressie met de eigen accessoires hebben we gemaakt in Cinema 4D en photoshop. De technieken die we gebruiken zijn echter ook goed toe te passen in andere 3D computer programmas, zoals 3D studio max, Blender of Sketch up in combinatie met een render plugin.


Een textuur van een foto maken

De eerste stop is het maken van een textuur. Daarvoor gebruikten we een foto van een bloempot, maar het kan ook foto zijn van bijvoorbeeld een houttextuur of een betonnen wand. Wees creatief en probeer verschillende texturen uit. Met een beetje kennis van photoshop maak je deze textuur eenvoudig in photoshop door de omtrek van de pot uit te knippen, even rechtzetten en vervolgens de laag twee keer dupliceren. Deze lagen zet je achter de eerste uitgeknipte laag waarbij je de lagen iets vergroot.

foto van een bloempot naar textuur

blanco afbeelding in het midden

De achtergrond van een foto verwijderen

Als je een foto hebt van een bloem, een plant of een boom tegen een helder blauwe lucht is het eenvoudig de achtergrond uit te knippen. Ook hiervoor geld dat enige kennis van photoshop vereist is. Dupliceer het blauwe kanaal onder het kopje channels. Schuif in levels tot de plant of takken pikzwart zijn en de lucht spierwit. Control en en linker muisklik op deze kopie layer geeft een selectie van de lucht die je nu eenvoudig kunt wissen. Sla op als png bestand zodat transparantie behouden blijft. Wij maakten een foto van bloesem tegen een heldere lucht die we op bovenstaande manier hebben losgemaakt van de achtergrond.

achtergrond uit foto knippen

Combineer textuur en png bestand tot een heus schilderij

De twee afbeeldingen die we nu hebben van de bloesem en de textuur van de bloempot kunnen eenvoudig worden gecombineerd in photoshop. Plak de lagen over elkaar heen, probeer verschillende manieren van overvloeien uit tot je een fraai resultaat hebt.

schilderij maken van png en textuur

Maak een 3D computer model van accessoires in een interieur

Een vloer, twee wanden en twee kozijnen. Dat is eigenlijk het hele 3D computer model dat we hiervoor hebben gemaakt. De potten, de kaars en de lampen maakten we met behulp van splines en lathe nurbs in Cinema 4D. Kies een goed perspectief, plaats de lampen en kies als achtergrond een foto van een fraaie lucht die door het kozijn te zien is.

accessoires als potten en een vaas in 3D tekenen

Texturen toevoegen en lampen plaatsen

Nu het model gereed is kunnen we de textuur van de bloempot die we eerder maakten plakken op de vaas, de potten en andere accessoires. In het computer model hebben we drie lampen geplaatst.

Voor een compleet beeld is het wenselijk de bezonning voor de volgende data te onderzoeken;


Renderen en nabewerken

Als de texturen zijn geplaatst, de lampen aan staan en de render instellingen naar wens zijn aangepast kan de interieur impressie gerenderd worden. In photoshop hebben we de impressie nog iets helderder gemaakt door met de levels te schuiven.

Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

Donau 5-22 Hoogeveen - info @3dl .nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL