• 3DL fotobewerking
3DL fotobewerking1

Fotomontage

Wij werken met geavanceerde 3D programma’s in combinatie met beeldbewerkingsoftware. Zo kunnen wij uw bouwplannen in een bestaande omgeving te monteren. Met behulp van fotomontage wordt de voor en na situatie van een plan in een oogopslag visueel.

fotmontage boerderijwoning

Een boerderij woning gemonteerd in een foto van de bestaande situatie


Wanneer fotomontage?

Fotomontage is de manier om bewoners en andere belanghebbenden te informeren over hoe een bestaande wijk er na uitvoering van renovatie uit kan komen te zien.

Daarnaast kan met behulp van fotomontage eenvoudig het effect worden weergegeven van bijvoorbeeld een nieuwe verfkleur op de kozijnen of het plaatsen van pv-panelen op een dakvlak

U scoort hoge ogen bij de welstand wanneer u bij de bouwaanvraag van een opbouw ook een fotomontage toevoegt. Een fotomontage kan een welstandscommissie overtuigen dat een ontwerp uitstekend in het bestaande straatbeeld past.


fotobewerking vakantiewoning

Fotobewerking van een vakantiewoningblanco afbeelding in het midden

Werkwijze

Nadat u ons opdracht heeft gegeven voor het maken van een fotomontage beginnen wij met het uitwerken van een 3D computer model.

Dit doen wij aan de hand van door u aangeleverde schetsen, tekeningen of foto’s. Aan de hand van de door u aangeleverde foto’s passen wij het perspectief in het 3D model zo aan dat de afbeelding van het 3D model naadloos overvloeit in het perspectief van de foto.


Materialen en belichting

Al naar gelang het doel van de fotomontage kunnen wij, nadat het 3d model klaar is, deze aankleden met verschillende materialen en voorzien van belichting / bezonning. Op deze manier kan de bezonning worden aangepast aan de bezonning op de foto. Ook is het mogelijk om het te monteren object in een contrastkleur in de fotomotage te plaatsen zodat alleen het volume van het object zichtbaar is.

fotobewerking interieur

Fotobewerking interieur


Het zelfde perspectief

Met behulp van de geavanceerde functies in het tekenprogramma C4D kunnen we een perspectief namaken. Met behulp van verdwijnpunten in een foto kunnen we het camerastandpunt en de gebruikte groothoek achterhalen.

perspectief namaken

Nieuw te bouwen schuur gemonteerd in foto van bestaande situatie


Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

Biesbosch 27 Hoogeveen - info @3dl .nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL