• boom met transparante achtergrond
  • afbeelding van dieren uitknippen
  • uitgeknipt foto bloemen hek
  • transparante boom
miniatuur transparante bomen1 miniatuur afbeelding dieren2 miniatuur foto bloemen en hek3 miniatuur transparante boom4

Transparante afbeelding

Afbeeldingen met transparantie worden veel gebruikt in combinatie met fotobewerkingssoftware waar gebruik wordt gemaakt van lagen. Voor onze artist impressions gebruiken we bijvoorbeeld afbeeldingen van bomen, struiken en planten met een transparante achtergrond.


PNG bestanden in 3D programma

3DL heeft een grote bibliotheek met fotos van bloemen, planten, mensen en dieren. De objecten hebben we uitgeknipt en vrijgemaakt van de achtergrond. De vrijstaande objecten die dan ontstaan hebben we opgeslagen als PNG bestanden. In 3D software kunnen deze afbeeldingen met behulp van een alpha channel worden voorzien van een transparante achtergrond. Het voordeel van het gebruik van bijvoorbeeld 2d bomen met behulp van transparante afbeeldingen is dat dit veel minder rendertijd kost in vergelijking tot het renderen van een driedimensionale boom.

afbeelding van dieren uitknippen

Bij deze afbeelding is de achtergrond verwijderd


blanco afbeelding in het midden

Hoe verwijder je de achtergrond uit een foto?

Wij gebruiken Adobe Photoshop voor het verwijderen van een achtergrond uit een foto. Er zijn meerdere manieren om dit in photoshop te bereiken. Zo kun je een object met een lasso selectie tool handmatig selecteren, de selectie omkeren en vervolgens op delete klikken. Deze methode is echter te bewerkelijk bij complexe vormen.
Een andere en gemakkelijkere methode is slim gebruik maken van alpha channels in photoshop. Bij een foto met een effen contrasterende achtergrond kan deze achtergrond eenvoudig geselecteerd worden.

achtergrond uit foto knippen

Bij deze foto wissen we de achtergrond - bloesem blijft over


Bij een foto van een boom tegen een strak blauwe lucht kan de achtergrond zelfs met enkele muisklikken gewist worden; Maak een kopie van het blauwe alpha channel, schroef de helderheid met behulp van levels op zodat de lucht wit is en de boom zwart, druk Ctrl in en klik links met de muis. De lucht is nu geselecteerd. Druk op delete en de achtergrond is verdwenen!
Op deze manier hebben we al een groot aantal fotos bewerkt. De methode is te vergelijken met de green screen techniek die ook veel in films wordt gebruikt.


Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

Donau 5-22 Hoogeveen - info @3dl .nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL