• impressie met verschillende stijlen
verschillende tekenstijlen miniatuur1

Schetsmatige stijl

Naast fotorealistische impressies maken wij ook impressies in schetsmatige stijl. Deze schetsen kunnen we met de hand maken. Maar effecienter is het om hiervan een 3D tekening te maken. Uit het 3D model kunnen schetsen worden gerenderd in verschillende tekenstijlen. Lijnkleur, lijndikte, en vlakvulling zijn allemaal naar wens in te stellen.

verschillende stijlen gecombineerd in een impressie

Een impressie waarin verschillende stijlen naast elkaar staan


Sketch and Toon in Cinema 4D

Het programma Cinema 4D waar wij mee werken heeft een Sketch and Toon module. In deze module kunnen we kiezen uit verschillende basisstijlen. Het is ook mogelijk een geheel eigen tekenstijl aan te maken.


Perspectief in kalligrafie stijl

Een basisstijl uit Sketch and Toon is bijvoorbeeld een lijntekening met lijnen die een verloop hebben van dik naar dun. Dit doet denken aan het tekenen in kalligrafie stijl. De lijnen zijn standaard in zwart uitgevoerd maar kunnen naar wens in elke andere kleur worden getekend. Impressies met deze stijl kunnen uitstekend gebruikt worden als kleurplaat.

kalligrafie stijl lijntekening in perspectief

Een perspectief in kalligrafie stijl


De cartoon tekenstijl

Een andere basisstijl is de cartoon tekenstijl. Deze stijl doet denken aan een tekening die is gemaakt met een inktpen waarbij de schaduwvlakken zijn gevuld met zwarte inkt.

perspectief in cartoon stijl

Een 3D impressie in cartoon stijl


blanco afbeelding in het midden

Ruwe pentekening met blauwe pen

Naast enkele lijnen kan een tekening ook gerenderd worden met dubbele of eventueel driedubelle lijnen. Daarmee maak je een stijl die het meest lijkt op een ruwe schets met blauwe balpen.

ruwe schets met blauwe balpen

Een perspectief schets met blauwe balpen


Combinatie van stijlen in photoshop

Door verschillende stijlen te combineren in photoshop krijg je verrassend fraaie effecten. Deze impressie hebben we gemaakt door een fotorealistische impressie te combineren in photoshop met een lijntekening. De fotorealistische impressie hebben we daarbij voorzien van een dry brush filter in photoshop.

stijlen gecombineerd in photoshop

twee impressies met verschillende stijlen gecombineerd in photoshop geeft dit fraaie effect


De fotorealistische impressie

Tot slot nog het voorbeeld van de fotorealistische impressie. Deze impressie hebben we gemaakt in Cinema 4D met behulp van de advanced render module. Daarbij hebben we de instelling Global illumination toegepast. Deze instelling berekent de natuurlijke weerkaatsing van licht.

fotorealistische impressie van een evenementenhal

Een fotorealistische impressie van een evenementenhal


Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


75-review-floorplanner-tekenprogramma74-3d-impressie-van-winkels73-park-plattegrond-met-legenda-activiteiten-en-bezienswaardigheden72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

3DL Biesbosch 27 7908 HJ Hoogeveen info@3dl.nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL