spandoek met artist impression
akoestisch paneel
  • Wat is de hoogte van deze boom
  • A4 papier naar vierkant vouwen
  • methode om hoogte van een boom te bepalen
miniatuur vraag hoe hoog is een boom1 miniatuur A4 naar vierkant2 miniatuur hoogte boom bepalen3

Hoe bepaal je de hoogte van een boom

Met een paar eenvoudige hulpmiddelen kun je de hoogte van een boom bepalen. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint, een vel A4 papier en een schaar.


Voorwaarden om de hoogte van een boom te kunnen bepalen

Om deze methode te kunnen uitvoeren is het van belang dat de boom niet op een helling staat en de grond rondom de boom vlak is. Ook moet je vrij zicht hebben op de boom en je moet in een rechte lijn naar de boom toe kunnen wandelen. Waarom dit belangrijk is zul je zo dadelijk merken.

Stap 1

Allereerst maken we van een vel A4 papier een driehoek met twee hoeken van 45 graden en een derde hoek van 90 graden. Dat doe je door de korte zijde te vouwen zodat deze op de lange zijde komt te liggen. Het rechthoekige stuk papier dat overblijft kun je afknippen.

A4 naar driehoek vouwen

Stap 2

Houdt vervolgens de driehoek voor je oog terwijl je over de schuine zijde richting de top van de boom kijkt. Zorg er voor dat de onderkant van de driehoek evenwijdig loopt aan de grond waarop je staat. Loop naar achter of naar voren tot de top van de boom precies in één lijn ligt met de schuine zijde.

methode om de hoogte van een boom te bepalen

stap 3

Nu meet je de afstand tot de boom met het meetlint. Deze afmeting staat in de afbeelding aangegeven met de letter a. Meet nu je eigen ooghoogte tot aan de grond (voor een volwassen persoon is dat gemiddeld ongeveer 1,5 meter). Deze afmeting is in de afbeelding aangegeven met de letter b. Wanneer je nu a en b bij elkaar optelt heb je de hoogte van de boom

blanco afbeelding in het midden

Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

Donau 5-22 Hoogeveen - info @3dl .nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL