• Mijn ervaring met het online 3d floorplanner tekenprogramma....
1

Mijn ervaring met het online 3d floorplanner tekenprogramma

Mijn ervaring met floorplanner plattegronden tekenen

Over floorplanner

Floorplanner is een online tekenprogramma. Het programma is gratis te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld je eigen woning voor niet commerciele doeleinden wilt uittekenen. Je kunt dan een project aanmaken, waarbij een huis met meerdere verdiepingen als een project telt. Wil je meerdere adressen uittekenen kun je tegen een kleine vergoeding een extra project uitwerken. Naast de gratis versie kun je bij floorplanner een Plus abonnement en een Pro abonnement afsluiten. In het plus abonnement kun je in tegenstelling tot de gratis versie;

 • Hoge resolutie afbeeldingen aanmaken als .pdf, .jpg of .png
 • 20 3D impressies per jaar aanmaken
 • PDF tekeningen op schaal exporteren
 • Je plattegrond embedden in een eigen website

Hieronder ziet u een voorbeeld van een floorplanner die we hebben geimporteerd in onze site.

Met het Pro abonnement heb je beschikking over nog meer functies namelijk;

 • Onbeperkt 3d impressies genereren
 • Plattegronden voorzien van je eigen huisstijl
 • Je floorplanner toegankelijk maken voor meerdere teamleden

Mijn ervaring met floorplanner

Ik gebruik floorplanner al meer dan vijf jaar. Inmiddels heb ik van al bijna 1000 adressen de floorplanner plattegronden getekend voor diverse makelaars. Mijn ervaring met het tekenprogramma is heel positief, op een paar kleine verbeterpunten na. Om met de positieve punten te beginnen.;

 • floorplanner is heel intuitief. Zelfs zonder enige tekenervaring heb je het programma zo onder de knie
 • De prijzen zijn heel toegankelijk, ook voor een klein bedrijf hoef je geen enorme bedragen neer te leggen om fraaie grafische plattegronden te kunnen tekenen.
 • De functie om .jpg bestanden als onderlegger te uploaden en te verschalen is heel erg handig. Het digitaliseren van je papieren tekening is een fluitje van een cent. Je maakt een foto van je papieren plattegrond of je scant deze. Eventueel nog omzetten naar .jpg als je scanner die optie niet heeft en je hebt een onderlegger die je kunt overtekenen.
 • Floorplanner en Funda werken zeer nauw met elkaar samen. De plattegronden die je in Funda in 2D en 3D kunt bekijken zijn afkomstig van floorplanner. Daarom kunnen makelaars of bedrijven die diensten leveren aan makelaars eigenlijk niet onder floorplanner uit.
floorplanner ingekleurde plattegrond

ingekleurde plattegrond uit floorplanner

Verbeterpunten voor de huidige versie van floorplanner anno 2018

Tot op heden had ik een aantal verbeterpunten; Floorplanner maakte tot 2018 gebruik van Flash. Dit systeem werkt niet op iPhone en iPad. Wanneer je een kozijn vergroot wordt de breedte van de stijlen uit verhouding geschaald Als je meubels wilt verplaatsen of verwijderen moet je deze een voor een selecteren. Dit maakt het soms wat bewerkelijk, als je bijvoorbeeld een tafel met zes stoelen wilt verschuiven.

Het nieuwe floorplanner dashboard

Op het moment van schrijven, oktober 2018, heeft floorplanner een nieuw dashboard gelanceerd. De layout van het programma is moderner, oude bugs zijn verholpen en er zijn nieuwe functies toegevoegd die het programma nog gebruiksvriendelijker maken. Waar ik zelf heel blij mee ben is het feit dat bovengenoemde punten in de nieuwe versie van floorplanner allemaal zijn verholpen. Hele brede kozijnen behouden hun normale dikte kozijnstijl, Flash wordt niet meer gebruikt zodat je ook op een Iphone floorplanners kunt bekijken en er is een mogelijkheid om meerdere objecten te selecteren om deze daarna met een muisklik te verwijderen. Naast deze verbeterpunten zijn er nog een aantal interessante nieuwe functies toegevoegd;

 • Je kunt nu de afmetingen van een ruimte met je toetsenbord vaststellen. In het verleden moest je deze actie met je muis doen.
 • Er zijn heel veel nieuwe en moderere meubels waar je uit kunt kiezen
 • Ook is de bibliotheek met texturen van vloeren, arceringen en kleuren flink uitgebreid.
 • Je kunt eenvoudig een floorplanner importeren op je website en daarbij kiezen uit drie verschillende stijlen, zwartwit, effen kleuren en full color met texturen.
 • En last but not least, je kunt nu hele mooie 3D interieur impressies renderen met behulp van floorplanner. In het pro abonnement in HD en in het plus abonnement in medium size.
floorplanner interieur impressie

3D impressie interieur uit floorplanner

Conclusie

Floorplanner is je investering meer dan waard. Helemaal met de nieuwste aanpassingen is het de moeite waard om te leren werken met dit programma. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je ons inschakelen, want wij staan graag voor jou klaar. Wij bieden ook een cursus aan waarin je in twee uur tijd leert hoe je je eigen plattegrond kunt maken of hoe je jouw papieren bouwtekening omzet naar een digitale floorplanner plattegrond. Wij maken ook plattegronden in photoshop. Lees meer over ingekleurde plattegronden op deze pagina.

blanco afbeelding in het midden

Neem nu contact met ons op

( * ) Verplicht veld

Neem voor meer informatie telefonisch contact op 0645306528 of stuur een email naar info@3dl.nl

Bekijk onze recente projecten


78-tuinhuis-ontwerpen76-3d-artist-impression-restaurant79-woonboot-architectuur-ontwerp72-uitleg-impressie-maken-van-vrijstaande-woning71-badkamer-restyle-met-3D-tekening

3DL Biesbosch 27 7908 HJ Hoogeveen info@3dl.nl kvk:70482373 tel 0645306528 3DL